Maďarská rybí polévka z kapra
15.4.2011
1 kapr (cca 1,2 kilogramu), 2 cibule, 2 červené papriky, 1 sušená pálivá paprika (nebo chilli paprička), 2 rajčata, lžička sladké papriky, sůl, petrželová nať
Jak na to:Kapra očistíme, vykucháme, odřízneme hlavu a zbavíme ho páteře a kostí. Hlavu a páteř zalijeme vodou (cca 6 sklenic), přidáme posekanou cibuli, nakrájené papriky a rajčata a na malém plameni vaříme dvě hodiny. Vše přecedíme přes síto, cibuli přetřeme lžící. Nakrájeného kapra solíme, posypáváme červenou papirkou a na malém plameni vaříme ve vzniklém vývaru půl hodiny. Vše sypeme nasekanou petrželovou natí.
Podobné recepty:Krémová rybí polévka, Kapr pana Petra Voka, Rybí polévka z kapra, Rybí polévka, Vánoční rybí polévka