Srnčí guláš

18.6.2012
Potřebujeme:

1 kg masa z zvěřiny - srnčí kýta, 1 kg brambor, 250 g cibule, gulášové koření, sladká a pálivá sušená paprika, mletý kmín, majoránka, česnek, sůl, láhev tmavého piva, 2 dcl červeného vína, olej, 1 láhev zavařeného leča

Jak na to:

Na oleji zpěníme cibuli, poprášíme sladkou paprikou, přidáme na kostky nakrájené maso. Opražíme, osolíme, podlijeme pivem a vínem, příchutě mletou kmínem a gulášové koření. Podusíme. Když je maso skoro hotové, přidáme lečo bez šťávy a podusíme. Přidáme brambory a zalijeme vodou po úroveň brambor. Vaříme, dokud nejsou brambory měkké. Na závěr vše zahustíme nastrouhaným bramborám, dolijeme zbytek piva a dochutíme majoránkou, ostrou paprikou a česnekem.

Podobné recepty:

Srnčí guláš, Guláš ze zvěřiny, Lovecký jagárek ze srnce, Srnčí medailonky s drceným bramborou, Srnčí paprikáš