Tokijské kuřecí křidélka

Potřebujeme:

8 kuřecích křídel s kůží, 6 PL sójové omáčky, 8 PL suchého sherry, 5 PL medu, 1 PL mletého zázvoru, 1 KL sušeného česneku

Jak na to:

V misce připravíme marinádu ze sójové omáčky, sherry, medu, zázvoru a česneku. Kuřecí křidélka opláchneme vodou a vložíme do marinády - čím déle je budeme marinovat, tím budou chutnější. Grilujeme 20-25 min, často obracíme a během grilování potíráme marinádou. Když med zkaramelizuje a povrch kuřete je křupavý, můžeme servírovat s čerstvým zelná-mrkvovým salátem.

Podobné recepty:

Křidélka na magi, Pikantní kuřecí křidélka, Kuřecí křidélka na citrónu, Marinované kuřecí křidélka, Kidélka v pivní omáčce