Grilované mořské plody

25.6.2012
Potřebujeme:

1 mořská ryba, 1 středně velká chobotnice, hrst olihní, česnek, olivový olej, petrželová nať a hrubozrnná mořská sůl

Jak na to:

Vykuchanou rybu nařízneme z obou stran, potřeme olivovým olejem a uložíme na rozpálených, olejem potřený rošt. Po chvíli, když se zářezy na rybě otevřou vetřeme do nich mořskou sůl. Po 10 min. rybu otočíme a grilujeme druhou stranu. Rybu průběžně potíráme olivovým olejem smíchaným s petrželkou. Předem uvařenou chobotničky naolejovat, nasolíme a uložíme na rošt. Kalamáry zbavíme kůže, důkladně vykucháme a dáme grilovat stejně jako chobotnici. Když kalamáry začnou praskat, jsou hotové. Grilované plody moře servírujeme se zeleninovou oblohou a zapíjejí bílým chorvatským vínem.

Podobné recepty:

Italské těstoviny s mořskými plody na způsob hostitele na zelenině, Fusilli s mořskými plody, rajčaty a vínem, Špagety s plody moře, Špagety s mořskými plody, Mořské filé na másle