Špagety s mořskými plody

Potřebujeme:

1 kg slávek (mušlí), 200 g loupaných krevet, 100 g malých sépií, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce másla, sůl, česnek, šťávu z citronu nebo limetky, 2 lžíce posekaného petržele, pepř, 1 balení špaget, 1 kostku bylinky , česnek a petržel

Jak na to:

Slávky důkladně očistíme pod vodou. Použijeme jen ty, které jsou zavřené. Krevety omyjeme a sépie nakrájíme na kolečka.
Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a máslo, vložíme slávky, přikryjeme a za stálého protřepáním pánve tepelně upravujeme, dokud se slávky neotevřou. Slávky, které se neotevřely, jsou nepoužitelné. Ostatní uvolníme z lastur.
Na rozehřátém zbývajícím oleji a másle zpěníme nasekaný česnek, kostku bylinky a petržel, přidáme mořské plody, pokapeme citrónovou šťávou a posypeme petrželkou. Přidáme scezené šťávu z mušlí a podusíme asi 5 minut.
Uvařené špagety scedíme a okapané je promícháme s mořskými plody. Okořeníme čerstvě mletým pepřem.

Podobné recepty:

Italské těstoviny s mořskými plody na způsob hostitele na zelenině, Fusilli s mořskými plody, rajčaty a vínem, Špagety s plody moře, Špagety s italskou drobenkou, Špagety