Labužnické kuře

Potřebujeme:

1 kuře, 1 cibule, 750 g pórku, 125 g dlouhozrnné rýže, 100 g burských oříšků, 250 ml smetany, 250 ml vývaru, 1 chilli paprička, 2 lžíce oleje, 2 PL másla, 1 PL polohrubé mouky, 1 KL kari koření, petrželová nať, směs koření na kuře, sušená kořenová zelenina, pepř a sůl

Jak na to:

Do klasicky připravené rýže přidáme před koncem vaření burské oříšky a odstavíme. Vykuchané kuře naplníme rýžovou směsí a otvor uzavřeme paprsky. V oleji rozmícháme sůl s kořením a vzniklou marinádou kuře důkladně potřeme. Pečeme 60 min. při 175 ° C, přičemž každých 10 min. potíráme marinádou. Na kolečka nakrájený pórek uvaříme ve slané vodě. Na oleji uděláme jíšku z mouky a kari koření, zalijeme smetanou, přidáme vývar, dochutíme solí a pepřem a vaříme, dokud nevznikne bešamel, do kterého přidáme část vařeného pórku. Labužnické kuře rozpůlíme a servírujeme přelité omáčkou, obložené pórkem a dozdobené petrželkou.

Podobné recepty:

Labužnické kuře, Kuře na pivě, Nadívané kuře zalité pivem, Zlaté kuře, Uzené kuře