Zapékaná štika s olivami

19.6.2012
Potřebujeme:

400 g štiky, 50 g tvrdého sýra, 200 ml vývaru, 100 ml smetany, 1 pórek, 6 zelených oliv, 6 černých oliv, 2 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, olej, oregano, pepř na ryby a sůl

Jak na to:

Solené a okořeněné filety orestujeme z obou stran na oleji a maso odložíme do tepla. Do výpeku přidáme máslo s moukou a uděláme jíšku, kterou zalijeme vývarem a smetanou a provaříme, aby nám vznikla bešamelová omáčka. Zapékací nádobu vyložíme olivami, zalijeme bešamelem a posypeme nastrouhaným sýrem. Na vrch položíme orestovanou štiku, přidáme pórek, posypeme oreganem a zapékáme v troubě asi 20 min. při 175 ° C. Před dopečením můžeme na vrch přidat ještě sýr. Podávám s celozrnným chlebem.

Podobné recepty:

Bylinková štika, Štika na smetaně, Plněná štika, Zapékaná ryba s nivou, Zapékaná ryba s nivou