Zelné balíčky v rajčatové omáčce

Potřebujeme:

1 zelí, 150 g mletého hovězího masa, 50 g mortadella, 50 g másla, 50 g strouhaného parmazánu, 500 g zralých rajčat, 1 vejce, 1 dl mléka, 1 tvrdé pečivo, petrželová nať, 1 stroužek česneku, 1 malá cibulka, sůl , olej, pepř

Jak na to:

Ze zelí oddělíme 8 velkých listů, které omyjeme a dáme vařit do vroucí vody na 2 min. Petrželku, mortadella a česnek nasekáme na jemno. Pečivo namočíme do mléka. Maso, petrželku, mortadella, česnek, parmezán, rozmočené pečivo, sůl, pepř a vejce smícháme. Směs ukládáme na zelné listy, které pak uzavřeme a svážeme nití. Nakrájenou cibuli usmažíme na oleji s máslem, přidáme nadrobno nakrájená rajčata a necháme spolu vařit 5 min. Kdyby se šťáva velmi vyvařila, podlijeme je vodou. Přidáme zelné balíčky a vaříme 20 min.

Podobné recepty:

Sardinková pomazánka v rajčatové omáčce, Zelné balíčky s rajčatovou omáčkou, Golubce v rajčatové omáčce, Vepřové kuličky v rajčatové omáčce, Rybí karbanátky