Žampionová polévka

Potřebujeme:

200 g čerstvých žampionů, 100 g sýra s modrou plísní, 300 ml houbového bujónu, 200 ml sladké smetany, 3 PL polohrubé mouky, šťáva z poloviny citronu, 5 sušených švestek, hrst sušených hub, sůl, olej, petrželová nať

Jak na to:

Nakrájené žampiony orestujeme na oleji, zalijeme vývarem, přidáme sušené houby, sušené švestky a dusíme, dokud vše nezměkne. Z mouky a smetany uděláme zavářku a polévku jí zahustíme. Nakonec do horké polévky rozdrobíme plísňový sýr a odstavíme ji. Polévku na talíři dozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme.

Podobné recepty:

Žampionová polévka s brokolicovými knedlíčky, Žampionová kyselo-mléčná polévka, Žampiónová polévka s pažitkou, Mléčná žampionová polévka, Žampiónová polévka