Italské mušle

1.8.2012
Potřebujeme:

2 kg černých mušlí, 100 g rajského protlaku, 100 g čerstvých rajčat, 1 velká cibule, 1 stroužek česneku, ½ l bílého vína, šťáva z 1 citronu, 1 citrón, sůl, pepř a oregano

Jak na to:

Mušle dobře omyjeme a očistíme. 1kg mušlí vaříme 15 minut spolu s sklenicí vína, sklenicí vody, citronovou šťávou a půlkou na jemno nakrájené cibule. Zbytek mušlí rozložíme s rajčatovým protlakem na plech, obložíme kolečky rajčat, osolíme, opepříme oreganem a pečeme 15 minut na 180'C. Že jsou hotové poznáme podle toho, že se začnou otevírat. Servírujeme spolu s vařenými mušlemi a pokapané citronem.

Podobné recepty:

Italské těstoviny s mořskými plody na způsob hostitele na zelenině, Grilované mušle na jehle, Mušle v koňakové omáčce, Klasické mušle, Mušle s citronem