Somlói halušky

1.8.2012
Potřebujeme:

5 vajec, 150 g moučkového cukru, 100 g hladké mouky, ½ sáčku prášku do pečiva
Krém: ½ l mléka, 2 vanilkové cukry, 2 vanilkové pudinky, meruňkový džem, šlehačka, rum, čokoládová poleva

Jak na to:

Nejdříve připravíme korpus tak, že smícháme hladkou mouku, moučkový cukr, vejce a prášek do pečiva. Hmotu pečeme na plechu v troubě. Upečený korpus necháme vychladnout. Potom ho podélně rozřízneme na tři části. Připravíme si vanilkový pudink. Jednu část korpusu natřeme meruňkovým džemem. Na džem položíme další část korpusu, kterou potřeme vanilkovým pudinkem a přikryjeme třetí částí korpusu. Necháme odstát. Lžící z korpusu vydlabeme kousky, které uložíme na talíř. Ozdobíme je vyšlehanou šlehačkou a celé polijeme čokoládovou polevou smíchanou s rumem.

Podobné recepty:

Halušky s nivou, Špenátové halušky, Rychlé a dobré halušky do polévky, Špenátové halušky s Nivovou omáčkou, Halušky s brinzou