Zeleninový kus-kus

Potřebujeme:

kus-kus, 1 cibulka, 1 pórek, 1 mrkev, 1 cuketa, rozinky, cizrna z konzervy, 1 kostka kuřecího bujónu, 1 rajče, kus-kusové koření, římský kmín, kurkuma, koriandr, tymián, fenykl, Harrise, olej , česnek a sůl

Jak na to:

Do horké vody namočíme rozinky a necháme je napít. Připravíme si kuřecí vývar. Na oleji osmažíme cibuli a pórek. Přidáme zeleninu, koření a mírně osmažíme, osolíme a dále smažíme. Zeleninu zalijeme vývarem a dusíme. Přidáme cizrnu. Do vody s rozinkami rozmícháme harissa. Rozinky přidáme na pánev a dusíme. Před koncem přidáme nakrájenou rajče a rozmačkaný česnek. Před podáváním kus-kus zalijeme horkou vodou a obložíme zeleninovou směsí.

Podobné recepty:

Štrůdl bez kynutí, Maková bábovka, Sýrová roláda, Ružomberské medový závin, Vařený jazyk