Zelné bochánky

Potřebujeme:

1 listové těsto, 1 vejce
Sýrová náplň: sýr s mýtné plísní, tavený sýr v střívka, mozarella, pikantní suchá salám
Zelná náplň: máslo, cibule, kyselé zelí, pepř, máslo, cibule, kyselé zelí a sušený tymián

Jak na to:

Cibulku se zelím zpěníme na másle, dochutíme solí, tymiánem a necháme vychladnout. Mezitím listové těsto vyválíme a nakrájíme na stejné čtverce, které plníme připravenými nádivkami. Naplněné batůžky důkladně uzavřeme a vytvarujeme úhledné bochánky. Potřeme rozšlehaným žloutkem a pečeme při 140 ° C, dokud povrch krásně nezezlátne.

Podobné recepty:

Bochánky , Staroslovenský podlistnák, Plněný zelný list, Zelné balíčky v rajčatové omáčce, Zimní zeleninová pánev