Tvarohově-ovocná štrúdl

Potřebujeme:

1 listové těsto, 1 hrudkovitý tvaroh, směs zahradního ovoce (rybíz, maliny, jahody borůvky, ostružiny), vanilkový cukr, moučkový cukr do tvarohu podle chuti, 1 žloutek do tvarohu, trochu Palmarínu na potření

Jak na to:

Těsto vyválíme na tenčí 2-3 pláty podle hmotnosti balení. Připravíme si nádivku - tvaroh rozmačkáme s moučkovým, vanilkovým cukrem a žloutkem. Směs natřeme asi do poloviny na těsto a posypeme ovocem. Kraje zahneme dovnitř, aby když se štrúdl zatočí všechno nám nevyteklo. Přeložíme na plech, potřeme rozpuštěným tukem a dáme péct.

Podobné recepty:

Štrůdl trochu jinak, Štrúdl z piva, Rychlá pochoutka, Štrúdl, Jablečno - banánová štrúdl