Biskupský chlebíček

Potřebujeme:

150 g polohrubé mouky, 100 g moučkového cukru, 120 g másla, 4 PL mléka, 4 vejce, 1 KL prášku do pečiva, příchutě-kandované ovoce, citronová nebo pomerančová kandovaná kůra, ořechy, mandle, čokoládová poleva

Jak na to:

Oddělíme žloutky od bílků, cukr, máslo a žloutky utřeme do pěny. Formu na biskupský chlebíček vymažeme alobalem z másla. Formu po vymazání tukem vysypeme moukou. Troubu si předehřejeme na 170 stupňů. Do směsi zapracujeme mouku, mléko, prášek do pečiva a vše opět dobře vyšleháme. Bílky šleháme, dokud sníh nestojí na metličkou. Bílky opatrně zašleháme k připravené směsi. Přimícháme ostatní suroviny, rozinky, sekané ořechy, kandované ovoce a kandovaná kůra. Pečeme zhruba jednu hodinu. Párátko opatrně píchneme do pečícího se biskupa a troška pohýbeme, abychom zjistili, že je i uvnitř pevné. Pokud je upečené, vyjmeme ho a necháme vychladnout. Chlebíček poprášíme cukrem a můžeme nakrájet.

Podobné recepty:

Tvarohový biskupský chlebíček s rozinkami, Biskupský ovocný chlebíček, Těsto univerzál, Biskupský chlebíček, Ovocný chlebíček