Letní polévka

Potřebujeme:

500 g rybího masa, 1,5 l vody, 120 g zeleniny, 50 g másla, 20 g mouky, 80 g květáku, 2 žloutky, 4 lžíce sladké smetany, sůl

Jak na to:

Očištěnou a nakrájenou zeleninu dáme na horké máslo, upražíme do růžová a zaprášíme moukou. Rybí maso uvaříme zvlášť ve vodě, necháme ho okapat, vykostíme, nakrájíme a přidáme k zelenině. Potom přilijeme scezený vývar z ryb, přidáme rozebraný květák, osolíme a vaříme asi 15 minut. Před podáváním zjemníme žloutky rozkvedlané ve smetaně a v malém množství vychladlého vývaru. Už nevaříme.
Podáváme s chlebem.

Podobné recepty:

Studená okurková polévka, Melounová polévka, Letní mrkvová polévka, Osvěžující letní koktejl Caipinaberry, Zeleninový salát s těstovinami