Jablečný koláč kynutý

Potřebujeme:

70 dkg polohrubé mouky, 1 margarín, 1 droždí, 3 lžíce krystalového cukru, 1 celé vejce, asi sklenici mléka, 70 - 100 dkg strouhaných jablek, skořice

Jak na to:

Margarín rozdrtíme s moukou, přidáme ostatní suroviny a dobře uhněteme. Rozdělíme na 2 části, vyválíme. 1. plát uložíme na plech, na něj navrstvíme strouhaná jablka smíchané se strouhankou, cukrem a skořicí, a přikryjeme 2. plátem. Přikryjeme utěrkou. Necháme kynout asi půl hodinu. Upečeme.

Podobné recepty:

Koláč jako kynutý, co nekyne, Skoro kynutý rychlý koláč, Kynutý koláč bez kynutí, Jablečný koláč, Jablečný koláč - obrácený