Rybí perkelt

3.9.2012
Potřebujeme:

1 ryba (asi 1, 8-2 kg), 4 cibule, 1 dl oleje, 1 PL mleté ​​papriky, ½ kg širokých zelených nudlí, 100 g brynzy, ¼ kg slaniny, pepř, sůl

Jak na to:

Ocas a hlavu odřízněte a ze středu nakrájejte podkovičky. Cibuli na jemno pokrájejte a poduste na oleji do sklovitá. Přidejte vodu a duste, dokud se voda nevypaří. Poté přidejte rybu, olej a duste doměkka. Asi 5 min. před dovařením přidejte papriku, ochuťte solí a pepřem.
Nudle uvařte v osolené vodě. Přeceďte a podávejte s rybou. Navrch dejte kopeček brynzy a polijte ji horkou opečenou slaninou.

Podobné recepty:

Kuřecí perkelt, Půlnoční chlebíček, Marinovaný celer s rybí majonézou, Kyselá garnátová polévka, Maďarský perkelt s noky