Divínova omáčka

5.9.2012
Potřebujeme:

150-200 g očištěné zeleniny, 1 cibule, sádlo, 2 bobkové listy, ocet, hořčice, cukr, majoránka, pepř, sůl

Jak na to:

Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájejte na kolečka a na sádle do měkka duste, když je třeba s malým přídavkem vody. Mezitím ji osolte a přidejte bobkové listy. Když je měkká, zřeďte ji vodou a povařte. Na 1 PL sádla upražte trochu cukru a zřeďte ho zeleninou protlačením přes síto. Přidejte ocet, hořčici, trochu mletého pepře a trochu majoránky. Když je hustá, přilijte vodu nebo smetanu a povařte ještě několik min. Kromě Divínového pokrmů je velmi chutná i k špagetám, makaronům a ke křupavým bramborám i bez masa.

TIP: Divínova omáčku můžete připravit i z výrobku nazvaného prášková Divínova omáčka Expres, který se vyrábí ze sušených bramborových vloček, sušeného pastinák a mrkve s použitím karamelu a soli. Je to moderní výrobek, ale dokonalou omáčku můžete připravit z něj pouze tehdy, když ho doplníme bobkovým listem a pepřem, které zde chybí. Takto připravenou omáčku můžete podávat i k vařenému hovězímu masu.

Podobné recepty:

Ruská omáčka, Karamelová omáčka, Česneková studená omáčka, Špagety s Nivové omáčkou, Pekingská kachna