Fondue z darů moře

28.8.2012
Potřebujeme:

1, 2 kg kuchyňsky připravených darů moře např. filé z ryb s pevným masem (cejn, kambala, losos, pstruh), garnáty, slávky jedlé, bílé víno, 1 citron, 1 velká mrkev, 1 pórek, 1 cibule, 1, 2 l slepičího vývaru, 3 svazku petrželky, 1 bobkový list, 10 zrnek pepře, 1 stonek tymiánu, sůl

Jak na to:

Dary moře opláchněte pod tekoucí vodou, osušte a nakrájejte asi na 2 cm kousky. Garnáti oloupejte, odstraňte střeva a slávky důkladně umyjte. Duste v uzavřeném hrnci s bílým vínem asi 5 min., Dokud se mušle neotevřou. Vyberte z nich maso a dary moře uložte na mísu.
Citron omyjte a osušte. Kůru ostrouhejte a citron vytiskněte. Cibuli oloupejte, nakrájejte na kostky. Petrželovou nať umyjte, očistěte. Mrkev a pórek oloupejte, omyjte, nakrájejte na kolečka. Všechny přísady smíchejte se slepičím vývarem a bílým vínem, přidejte bobkový list, pepř, tymián a sůl, přiveďte k varu. Nechte slabě vřít asi 30 min. Přeceďte přes sítko, nalijte do hrnce na fondue, dejte sevřít na sporák, postavte na vařič a nechte jen slabě vařit.
Dary moře napichujte na vidličky a krátce vařte. Podávejte se surovou rajčatovou omáčkou.

Podobné recepty:

Dary moře s nivou, Pivní koláč s plody moře, Rizoto s dary moře, Čokoládové fondue, Čokoládové fondue