Pečené mleté ​​maso se zeleninou

Potřebujeme:

800 g mletého drůbežího masa, 3 PL stroužky česneku, oregano, mletá červená paprika, petrželku, 3 vejce, olej, 300 g brambor, 1 lilek, 200 g rajčat, 4 jarní cibulky, 50 g pórku, 50 g červené papriky, mleté pepř, sůl
Smetanová směs: 250 ml pochoutkový smetany, 150 ml sladké smetany, 2 vejce, 4 PL strouhaného tvrdého sýra

Jak na to:

Mleté maso ochuťte solí, mletým pepřem, oreganem a mletou červenou paprikou. Přidejte prolisovaný česnek, vejce, petrželku a spolu smíchejte. Nechte asi 30 min. odležet na chladném místě. Ochucenou masu rozdělte na 2 části. Očištěné brambory nakrájejte na tenké pláty, které krátce povařte v osolené vodě. Sceďte a nechte vychladnout. Dno zapékací mísy potřete olejem a vložte do ní polovinu mletého masa. Něj rozložte brambory, nakrájenou cibulku a přikryjte zbývající částí mletého masa. Dejte péct do vyhřáté trouby asi na 40 min. Pochoutkový smetanu smíchejte se sladkou smetanou, celými vejci, strouhaným sýrem, solí a mletým pepřem. Ochucenou smetanou zalijte maso a dejte na dalších 15-20 min. péct do trouby.

Lilek nakrájený na kolečka posolte a nechte odstát asi 10 min. Rajčata nakrájejte na silnější kolečka, papriku a pórek na menší kousky. Připravenou zeleninu rozložte na maso zapečené se smetanou a opět zapečte. Pečené maso se zeleninou před podáváním ozdobte petrželkou a nakrájenou cibulkou.

Podobné recepty:

Jehněčí maso na zelenině, Pečené plněné brambory, Pečené plněné brambory, Masový salát na broskvích, Mleté kuličky ve svíčkové omáčce