Uzené vepřové pečené na divoko

27.9.2012
Potřebujeme:

60 dkg uzeného masa, 1 menší mrkev, ½ celeru, 2 lžíce hladké mouky, 1 PL cukru, 2 dl vína, 2 PL zavařeniny (rybízového džemu), 5 zrnek pepře, 4 zrnka nového koření, 1 bobkový list, trochu tymiánu, saturejky , šalvěje, yzopu, sůl, majoránka, tuk

Jak na to:

Maso dejte do teplé vody vařit asi na 10 min. Předvařené omastit tukem, podlijeme, přidejte pokrájenou zeleninu, opepřete a dejte péct. Na sucho osmahneme mouku, rozřeďte, povařte a přidejte k téměř upečeného masu. Hotové maso vyjměte, omáčku propasírujte. Cukr upražte do světlehnědá, Rozpustit ve víně a přidejte do omáčky. Vmíchejte zavařeninu (džem) a pečlivě dochuťte. Podávejte s knedlíkem nebo těstovinami.

Podobné recepty:

Vepřové na divoko, Uzené vepřové v rajčatové omáčce, Uzené vepřové v alobalu, Špagety na kari, Pečené koleno na pivu