Vepřová panenka

Potřebujeme:

400 g vepřové panenské svíčkové, 250 g špenátu, 2 střední mrkve, různé bylinky, máslo, bujón nebo vývar, pepř, sůl

Jak na to:

Vepřovou panenskou svíčkovou po délce nařízněte, naklepejte, osolte a opepřete.
Špenát poduste tak, aby se odpařila voda. Mrkev na jemno nastrouhejte, rozložte na maso a srolujte. Zpevněte párátkem nebo kuchyňskou nití. Krátce opečte na másle a dejte péct do trouby. Výpek z masa zalijte vývarem, přidejte máslo, bylinky dle vlastní chuti, prohřejte. Podávejte s chřestem.

Podobné recepty:

Vepřová panenka s cibulkou a smetanou, Vepřová panenka v lístovém těstě, Vepřová rolka v sezamové krustě, Marinovaná vepřová panenka na tymiánu, Vepřová panenka se švestkami a zapékaným bramborem