Rybí pánev s cuketou

11.10.2012
Potřebujeme:

600 g ryby s bílým masem, 3 PL citronové šťávy, 3 cukety, 1 cibule, 40 g plátků slaniny, 7 PL oleje, 50 g hladké mouky, 300 ml zeleninového vývaru, 150 ml smetany na šlehání, trochu kopru, pepř, sůl

Jak na to:

Rybu omyjte, očistěte, nakrájejte na menší kousky, pokapejte citronovou šťávou a osolte.
Cuketu oloupejte, omyjte, nakrájejte na plátky. Slaninu nakrájejte na nudličky. Zahřejte 4 PL oleje a slaniny osmahneme a vyberte. Rybu obalte v mouce a ve výpeku opečte dozlatova.
Zahřejte 3 PL oleje, osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, přidejte cuketu, osolte, opepřete, poprašte 1 PL mouky. Opražte, podlijeme vývarem, smetanou, přidejte slaninu, nechte přejít varem a bublat asi 3 min.
Kopr na jemno nasekejte a vmíchejte do omáčky, ochuťte solí, pepřem.
Rybu uložte na cuketu a krátce spolu prohřejte. Podávejte s rýží, ozdobené plátky citrónu.

Podobné recepty:

Rybí filé na másle, Špagety s cuketou a nivou, Marinovaný celer s rybí majonézou, Bucatini se sušenými rajčaty, s cuketou a paprikou, Kyselá garnátová polévka