Králík na černém pivu

Potřebujeme:

1 menší králík, 150 g slaniny, 2 cibule, ¼ l černého piva, 1 lžičku hořčice, 1 PL octa, 2 kostky cukru, 1 lžíce hladké mouky, kousek másla, bobkový list, tymián, petrželová nať, pepř, sůl

Jak na to:

Tenoučké plátky slaniny a kolečka cibule na másle dorůžova osmahneme, vložte na ně porce králíka, kterého ze všech stran opečte. Pak maso vyjměte a do šťávy přidejte pepř, posekanou petrželku, hořčici, ocet, cukr, osolte, zaprášíme moukou a osmahneme. Zalijte pivem, povařte a do omáčky vložte maso, přikryjte pokličkou a duste doměkka.

Podobné recepty:

Buřty na černém pivu, Pečené koleno na černém pivu, Tvarůžky vařené v pivu, Králík pečený s paprikou, Králík - pečený