Mleté ​​telecí řízky s kaviárem a holandskou omáčkou

14.9.2012
Potřebujeme:

600 g telecího masa, mléko, 1 houska, 1 vejce, olej, 4 natvrdo uvařená vejce, kaviár, mléko (voda), mletý pepř, muškátový oříšek
Holandská omáčka: 1 dl mléka, 2 dl vývaru z kostí, 4 žloutky, 40 g másla, sůl, citronová šťáva

Jak na to:

Omyté maso odblaníme. Housku namočte do mléka (vody), vyždímejte a spolu s masem semelte. Potom směs osolte, přidejte pepř, nastrouhaný muškátový oříšek, vejce a spolu dobře rozmíchejte. Na desce posypané moukou zformujte řízky, které potřete olejem, poklademe na dobře rozehřátý grilovací rošt a grilujte z každé strany 3-4 min.
Hotové řízky upravte na mísu, na každý dejte polovičku uvařeného vejce a na něj položte hromádku kaviáru. Podávejte s hranolky a holandskou omáčkou.

Holandská omáčka:
Do hrnku nalijte mléko a vývar z kostí, přidejte žloutky, máslo a nad párou šlehejte až do zhoustnutí. Do husté omáčky přidejte sůl, přikapejte citronovou šťávu a promíchejte.

Podobné recepty:

Telecí řízky po boloňsku, Vařený chřest s holandskou omáčkou, Telecí na citronech, Zelenina s holandskou omáčkou, Plnění telecí řízek