Houby v oleji

Potřebujeme:

½ l bílého vinného octa, ¼ l vody, 4 nakrájené stroužky česneku, 1 lžičku pepře, 2 lžičky soli, 6 větviček tymiánu, 1 kg různých hub, 1-2 kousky citrónové kůry, 1 bobkový list, kvalitní olivový olej na zalití

Jak na to:

Ocet a vodu spolu s česnekem, pepřem, solí a s několika větvičkami tymiánu uveďte do varu, pak snižte teplotu a vařte na mírném ohni 30 min. Přidejte houby a na mírném plameni vařte 10 min. Vyjměte je z nálevu a nechte okapat. Vyberte i tymián. Houby, kousky citrónové kůry, bobkový list a zbytek tymiánu dejte do vysterilizované poháru. Zahřejte olivový olej na 75 ° C a opatrně ho nalijte do sklenice tak, aby byly houby zcela ponořeny. Pohár vzduchotěsně uzavřete. Houby jsou vhodné na konzumaci po 2 týdnech.

Podobné recepty:

Houbová omáčka, Hřibová pomazánka, Omáčka z nivy, Dušené papriky s houbami, Houbovo-sýrová omáčka s těstovinami