Piškotová roláda s meruňkami

Potřebujeme:

3 vejce, 200 g cukru, 2 balíčky vanilkového cukru, 75 g polohrubé mouky, na špičku nože prášku do pečiva, špetka soli, 50 g škrobové moučky, 1 plechovku meruněk (425 ml), 6 plátků bílé želatiny, šťávu a strouhanou kůru z 1 citronu, 375 g netučného tvarohu, 150 g plnotučného jogurtu, 200 ml smetany ke šlehání, 25 g sekaných pistáciových jader, 16 pistáciových jader, 100 g marcipánové hmoty, pečící papír, 25 g moučkového cukru, červená a žlutá potravinářská barva

Jak na to:

Z bílků a 2 PL vody ušlehejte sníh. Do sněhu zašleháme 75 g cukru, sůl a 1 vanilkový cukr. Přidejte žloutky. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a škrobovou moučkou. Vzorky a zašleháme do vaječné hmoty.
Těsto rozetřete na plech (30 x 25 cm) vyložený papírem na pečení. Pečte ve vyhřáté troubě 15 - 20 min.
Meruňky se šťávou rozmixujte. Želatinu namočte. Meruňkové pyré vyšlehejte s citrónovou šťávou a kůrou, 75 g cukru, vanilkovým cukrem, tvarohem a jogurtem. Želatinu vyždímejte, rozpusťte a zamíchejte do krému, který uložte na chladné místo.
Vlhkou utěrku posypte zbylým cukrem. Na utěrku vyklopte těsto a opatrně stáhněte papír. Nechte trochu vychladnout. Smetanu vyšleháme do tuha. Pak ji smíchejte s trochu ztuhlým meruňkovým krémem.
Z piškoty odkrojte pruh široký asi 12 cm, zbylé těsto položte do formy na srnčí hřbet. Do tvarohového krému zamíchejte polovinu posekaných pistácií. Formu naplňte krémem, uhlaďte a přikryjte odloženým pruhem piškoty. Uložte na 3 hod. na chladné místo a pak roládu vyklopte z formy.
Marcipán prohněťte s moučkovým cukrem a potravinářskými barvami. Z hmoty formujte 16 mrkviček. Na konec každé Mrkvičky přitlačte pistáciemi. Roládu posypte zbylými pistáciemi a ozdobte mrkvičkami.

TIP: Sladké Mrkvička - zkrášlit velikonoční dorty nejsou velmi náročné. Marcipánovou hmotu prohněťte s moučkovým cukrem a obarvěte malým množstvím potravinářské barvy na potřebný odstín (červená a žlutá). vytvořte z ní váleček a nakrájejte ho na kousky, ze kterých tvarujte Mrkvičku. Nožem naznačte malé rýhy. Jak nať můžete použít nakrájené pistácie.

Podobné recepty:

Roláda plněná šlehačkou a meruňkami, Piškotová roláda, Piškotová nepečená roláda, Rychlá piškotová roláda, Karamelový krém s malinami