Letní Calzone

Potřebujeme:

100 g prorostlé uzené slaniny, 200 g nastrouhaného ovčího sýra, 2 PL másla (tuku), 200 g mraženého špenátu, 4 rajčata, 1 cibule, polotuhé kynuté těsto, tuk na vymazání plechu, na hrot nože chilli koření, na hrot nože nastrouhaného muškátového oříšku, ½ svazku pažitky, mletý pepř, sůl

Jak na to:

Máslo rozpalte v hrnci a roztaví v Něm slaninu nakrájených na malé kostičky. Přidejte nadrobno nakrájených cibuli a osmahneme do sklovitá. Potom přidejte rozmrazení a dobře okapaný špenát, osolte a opepřete pepřem, chilli kořením a muškátovým oříškem. Oloupaná rajčata zbavené jadérek nakrájejte na kostičky, přidejte k špenátu a spolu poduste. Odstavte a nechte vychladnout.
Kynuté těsto rozdělte na 4 stejně velké části, které postupně vyválejte na pomoučněném vále. Polovinu každého plátu těsta obložte přísadami, posypte nastrouhaným sýrem a pažitkou. Druhou polovinu plátu těsta překlopte přes přísady a okraje dobře přitlačte. Položte na vymaštěný plech, vložte do trouby předehřáté na 200 ° C a pečte asi 20 minut. Vyberte a ihned podávejte.

Podobné recepty:

Calzone s jablky, Letní Calzone, Studená okurková polévka, Pizza calzone, Osvěžující letní koktejl Caipinaberry