Losos s pikantní kůrkou z koření

20.9.2012
Potřebujeme:

4 silnější plátky lososa, 8 středně velkých brambor, 2 střední celery, 4 lžičky zeleného pepře v nálevu, 5-6 PL másla, 2 dl mléka, 8 PL smetany, ½ lžičky mletého pepře, muškátový oříšek, 1 lžičku citronové šťávy, sůl

Jak na to:

Plátky lososa omyjte, osušte a osolte. (Pokud použijete zmrazeného lososa, nejprve jej nechte rozmrazit). Obalte v sekanou zelenou koření, důkladně přitlačte, aby při opékání neodpadli. Opékejte na horkém másle 7-10 min. z každé strany. Vyberte a udržujte teplé.
Brambory a celer oloupejte, pokrájejte a spolu uvařte ve slané vodě do měkka. Sceďte a zatlačte, vlijte mléko svařené se smetanou a ušlehejte na hladkou kaši, osolte, ochuťte pepřem a muškátovým oříškem.
Plátky lososa podávejte na talířích obložené bramborovo-celerovou kaší a libovolnou zeleninou.

Podobné recepty:

Losos s bramborovou kůrkou, Losos s bramborovou kůrkou, Losos s rajčatovou omáčkou, Grilovaný norský losos, Losos se smetanovou omáčkou