Gaskoňské kotlety

Potřebujeme:

4 vepřové kotlety, tuk, cibule, slanina, čerstvé houby, papriková vegeta, zakysaná smetana, pepř, sůl

Jak na to:

Kotlety vykostíme, okořeňte, osolte a trochu naklepeme. Na tuku z obou stran prudce opečte. Přeložte na talíř a udržujte v teple. V tuku, který zůstal na pánvi zpěníme cibuli. Odstavte, přidejte slaninu a houby, posypte vegetou a navrch poklademe opečené kotlety. Podlijte trochou vody a vyduste pod pokličkou do měkka. Pak je vyjměte a do zbývající šťávy přidejte hustou kysanou smetanu, nechte přejít varem a přelijeme přes kotlety. Podávejte s rýží nebo bramborami.

Podobné recepty:

Kotlety se sýrem, Kotlety na hermelínu, Kotlety mňam, Nakládané vepřové kotlety, Zapečené kotlety s olivami