Česnekové šneky

Potřebujeme:

Kynuté těsto (tužší, hustší), 250 g tuku Palmarín, 10 stroužků česneku, sůl, mletá červená paprika, případně vajíčko na potření

Jak na to:

Prohněťte si tužší kynuté těsto.
Změklý tuk utřeme s prolisovaným česnekem a podle chuti opepřete a dosolte. Vykynuté těsto si rozdělte na 2 části, každou rozválejte a potřete připravenou nádivkou. Sviňte natěsno jako roládu, ostrým nožem ji nakrájejte příčně na kolečka, ty ukládejte na vymazaný plech. Můžete potřít rozšlehaným vejcem nebo mlékem, přičemž k nim přidejte ještě trochu soli, případně i červené papriky. Upečete.

Podobné recepty:

Šneci v zelí, Vánoční šneci - delikatesa, Jidáše, Kuřecí rarášci, Kynuté těsto na všechno