Rybí polévka z kapra

19.10.2012
Potřebujeme:

1 kg kapra, třešňová paprika, rajčata, cibule, 5 g mleté ​​červené papriky, sůl

Jak na to:

Kapra očistěte a vykuchány, odřízněte hlavu a na obou stranách páteře oddělte filé, které dejte na Lopar kůží dolů a v milimetrových odstupech ho hustě nařízněte až po kůži. Potom ho nakrájejte a dobře osolte. Páteř, hlavu a nakrájenou cibuli dejte vařit ve 2 litrech vody a vařte alespoň 60 min.
Pak protlačte přes síto, přidejte osolenou rybu (i s jikrami a mléčné) a třešňovou papriku. Když polévka sevře, přisypte červenou papriku. V létě přidejte i zelenou papriku a rajčata. Vařte 15 min. na slabém ohni.

TIP: Podle chuti můžete zavařit do polévky několik brambor nebo nudle, ale i bez toho je polévka vynikající.

Podobné recepty:

Krémová rybí polévka, Kapr pana Petra Voka, Rybí polévka, Maďarská rybí polévka z kapra, Vánoční rybí polévka