Melounový salát s parmskou šunkou a pomerančovým Vinaigrette

Potřebujeme:

1 malá červená cibule, 1-2 lžičky sladkého portského vina, 1 kyselá okurka, 600g zralého kaše medového melounu, 600g zralého kaše vodního melounu, 1-2 lžičky octa z červeného vina, 6 lžičky olivového oleje, 1 list estragonu, šťáva z 1 pomeranče, 120g zaúzene sušené šunky

Jak na to:

Cibuli nakrájenou na jemné kostičky, jemně osolte, promíchejte s portským vínem. Okurku a melouny pokrájejte na plátky a promíchejte. Přidejte cibuli v portském a 3 lžičky olivového oleje. Dále přidejte estragon, nakrájený na jemné nudličky, a nechte 15 min. odpočívat.
Šťávu z pomeranče vyvařte a vyšlehejte s olivovým olejem.
Vychladlý salát naaranžujte na talíř, zalijte pomerančovým vinaigrette a dozdobte plátky sušené šunky.

Podobné recepty:

Francouzský salát z vařeného květáku, Toast s brusinkami a parmskou šunkou, Salát z červeného melounu s pomerančovým džusem, Salát z červeného melounu s pomerančovým džusem, Tortelínový salát