Pikantní krevety s rýží

17.8.2011
Potřebujeme:

1 velká oloupaná cibule nasekaná nadrobno, 1 středně velká zelená paprika odjádřená a nasekaná nadrobno, 1 oloupaný a utřený stroužek česneku, 1 lžíce olivového oleje, 400 g konzervovaných rajčat, 450 ml drůbežího vývaru, 200 g očištěné malé okry nakrájené na plátky, 1/2 lžičky silně pálivé paprikové omáčky, 1/4 lžičky sušeného oregana, 200 g dlouhozrnné loupané rýže, 450 g předvařených a vyloupaných mražených krevet (dáme rozmrazit a okapat), 2 lžíce sekané čerstvé petrželky, 2 lžičky citronové šťávy

Jak na to:

Ve vhodném velkém kastrolu smícháme cibuli, papriku, česnek a olej, zakryjeme a při nejvyšším stupni necháme 5 minut osmahnout - v polovině doby promícháme.
Přidáme rajčata, lehce je rozmačkáme vidličkou, přidáme vývar, okru, paprikovou omáčku a oregano. Zakryjeme a dusíme při nejvyšším stupni 12 minut (každé 4 minuty promícháme), až okra začne měknout. Přidáme rýži a dusíme při nejvyšším stupni 10 minut - po 5 minutách promícháme.
Přidáme krevety, zakryjeme a dusíme při nejvyšším stupni dalších 5 minut, až rýže změkne a krevety se prohřejí. Necháme v troubě stát 5 minut, pak přidáme petrželku a citronovou šťávu a podáváme.

Podobné recepty:

Krevety na hořčici, Chilli krevety s rýží, Krevety v těstíčku, Grilovaný norský losos, Pikantní krevety s rýží