Rajská polévka s krůtím masem a krupkami

Potřebujeme:

2 lžíce olivového oleje, 450 g vykostěné krůty nakrájené na malé kousky, 3 středně velké očištěné stonky řapíkatého celeru nakrájené na kolečka, 3 středně velké očištěné mrkve nakrájené na tenká kolečka, 1 středně velká oloupaná cibule nakrájená na drobno, 400 g nakládaných krájených rajčat, 800 ml kuřecího vývaru, 1 lžíce rajského protlaku, 60 g ječných krupek, 60 g přebrané a propláchnuté zelené čočky, 1 lžička sušené majoránky, 1 lžička sušeného tymiánu, 1 lžička soli, čerstvě mletý černý pepř, 2 lžičky čerstvé sekané petrželky, 6-8 kapek tabaska (podle chuti)

Jak na to:

Ve větším hrnci rozehřejeme olej a za stálého míchání v něm během asi 5 minut opékáme krůtí maso. Přidáme celer, mrkve, cibuli, rajčata, vývar, rajský protlak, krupky, čočku, majoránku a tymián. Ochutíme solí a trochou pepře.
Přivedeme k varu, pak zmírníme teplotu, zakryjeme a vaříme na mírném ohni 50-60 minut, dokud zelenina a krupky nezměknou. Vmícháme petrželku, případně tabasco a rozléváme do nahřátých talířů. Jako přílohu podáváme teplé křupavé bagety.

Podobné recepty:

Šunkafleky s uzeným krůtím masem, Rajská polévka s ovesnými vločkami, Mexické palačinky s krůtím masem, Zapéká brambory s krůtím masem, Dětská rajská polévka