Pikantní mleté maso v žemli

Potřebujeme:

2 lžíce olivového oleje, 1 velká odjádřená zelená paprika nasekaná na drobno, 6 očištěných jarních cibulek nasekaných na drobno, 350 g oloupané tykve nasekané na hrubo, 450 g libového mletého hovězího, vepřového nebo krůtího masa, 400 g konzervovaných krájených rajčat, 1-2 lžičky masového výtažku, 60 g sultánek, 2 lžíce čerstvé pomerančové šťávy, 1/4 lžičky soli, čerstvě mletý černý pepř, 4 hamburgerové žemle rozkrojené napůl, 2 velké očištěné mrkve rozpůlené a nakrájené na dlouhé proužky, 4 omyté stonky řapíkatého celeru

Jak na to:

Ve velké pánvi rozpálíme olej a papriku na něm podusíme do měkka. Přidáme jarní cibulku a tykev a za občasného míchání dusíme ještě 5 minut. Přidáme mleté hovězí, vepřové nebo krůtí maso a za občasného míchání ho opečeme do hněda.
Pak přidáme rajčata, masový výtažek, sultánky, pomerančovou šťávu, sůl a trochu pepře. Uvedeme do varu, pak snížíme teplotu a na mírném ohni vaříme 10 minut, až je maso hotové a omáčka zhoustne.
Rozpůlené housky naplníme masovou směsí a podáváme s celerem a proužky mrkve.

Podobné recepty:

Masová haše, Mleté maso se špenátem, Pečená sekaná s přílohou, Mleté maso se smetanou, Těstoviny s mletým masem a s cuketou