Jemný cuketový nákyp

Potřebujeme:

asi 1/2 kg cukety, 200g tvrdého sýra, 100 g šunky, 4 lžíce oleje, 2-3 vejce, 1 cibule, 150-200 g polohrubé mouky, 1 balíček kypřícího prášku do pečiva, 2-4 stroužky česneku, majoránka, dobromysl, drcený kmín, petrželka, sůl, tuk na vymazání a hrubá mouka na vysypání pekáče

Jak na to:

Omytou, případně oloupanou cuketu, tvrdý sýr a šunku nastrouháme na hrubém struhadle. Zalijeme olejem, vmícháme žloutky, jemně pokrájenou cibuli, mouku smícháme s práškem do pečiva, prolisovaný česnek, pokrájenou petrželku, koření a osolíme. Nakonec lehce vmícháme pevně ušlehaný sníh z bílků. Hmotu rozetřeme do tukem vymazaného a moukou vysypaného pekáče, vložíme do předehřáté trouby a upečeme dorůžova. Podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší a obložíme zeleninou. Nákyp je chutný i studený s chlebem.

Autor receptu: Lucie Kuřímská

Podobné recepty:

Cuketový zapečený nákyp, Cuketový nákyp, Cuketový bramborový nákyp, Citrónový nákyp, Cuketový prejt