Smažené nudle Sambal

Potřebujeme:

250g bezvaječných nudlí, 3 cibule, 4 stroužky česneku, ½ oranžové papriky, 1 bílá paprika, 2 ks menších chilli papriček, 2 cm zázvoru,1 lžíce sojové omáčky, 400g kuřecího masa,1 lžíce solamylu,sůl,
olej, 1 lžíce pasty Sambal Badjak nebo Sambal Badjak Extra Heet

Jak na to:

Nudle vložíme do vroucí vody a 2-3 minuty povaříme, přidáme špetku soli. Nudle slijeme a propláchneme studenou vodou, aby se nám nelepily, a necháme je odkapat. Mezi tím si nakrájíme cibuli na větší plátky přibližně 2x2 cm, papriku, zázvor na tenké plátky, česnek a chilli papričky. Kuřecí maso nakrájíme na kostky a obalíme v solamylu. Do pánve nalijeme trochu oleje a zprudka maso osmažíme po dobu 1 minuty. Maso z pánve vyndáme a vsypeme nakrájenou zeleninu, kterou osmažíme a jakmile cibule zesklovatí, vyndáme ji z pánve. Nakonec do té samé pánve vložíme odkapané nudle a smažíme po dobu 2 minut na prudkém ohni. Do osmažených nudlí přidáme sojovou omáčku, Sambal Badjak a ještě krátce smažíme. Nakonec vmícháme zeleninu a maso. Po dalších 2 minutách odstavíme z ohně a můžeme podávat.

Autor receptu: Jana

Podobné recepty:

Smažené čínské nudle Sambal, Smažené rýžové nudle na čínský způsob, Kuřecí maso s kokosovým mlékem, Arašídová omáčka, Nudle s vajíčkem