Ryby marinované v bylinkovém oleji

25.2.2010
Potřebujeme:

na 4 porce
200 g čerstvích ryb (např. losos,kambala), 200 g cukety, 200 g mrkve, 200 ml panenského olivového oleje, svazek čerstvích bylinek (bazalka, oregano, pažitka aj.), bílí pepř, sůl

Jak na to:

Opláchnuté a osušené ryby nakrájíme na kostičky. Osolíme je a opepříme. Zeleninu nakrájíme na tenké nudličky a zprudka opečeme na teflonové pánvi-nejdříve mrkev a poté cuketu.
Ryby vložíme na 2 minuty do páry. Do úzkého hlubšího hrnce pak dáme zeleninu, hrubě sekané bylinky a ryby. Vše zalijeme olejem ohřátým asi na 50°C a odstavíme. Necháme vychladit a odležet do druhého dne a podáváme s bílími toasty nebo rýží.

Podobné recepty:

Grilované ryby, Pečená ryba s kmínem, Rybí pomazánka, Závitky z rybích filetů, Opékaná parmice