Utopenci po brněnsku

Potřebujeme:

kvalitní špekáčky, cibule, feferonky v nálevu, kysané zelí, ocet, DEKO

Jak na to:

Na nálev svaříme 1,25 l vody, vsypeme obsah sáčku DEKO, 5 minut povaříme, přilijeme 1 l octa, necháme opět vzejít do varu, pak odstavíme a necháme vychladnout.
Špekáčky oloupeme, nakrojíme téměř na půl, do zářezu vsuneme půlkolečka cibule. Na dno sklenice dáme cibuli, trochu zelí a naskládáme špekáčky. Přidáme fereronky (já dávám co špekáček, to jedna feferonka) a opět vrstvičku zelí a cibule.
Na závěr zalijeme nálevem a můžeme přilít i trošku nálevu z feferonek. Zavřeme víčkem a uložíme do lednice. Jíme nejdřív po 14ti dnech!

Podobné recepty:

Domácí utopenci, Utopenci, Pikantní utopenci, Rychlí utopenci, Utopenci se zelím