Kuře na víně

Potřebujeme:

1 vykoštěné kuře/lépe i s kůží/, 1/2 kg rajských ,1 litr bílého vína/polosladké/, česnek /čím více, tím lépe/, 4 velké cibule, sójová omáčka, kari, pepř, sůl, cukr

Jak na to:

Na kolečka nakrájenou cibuli dáme osmahnout na kousky nakrájené kuře, lehce přisolíme, přidáme kari, pepř a 3 lžíce sójovky. Zalijeme 1/2 l vína a dáme do trouby, lépe do remosky tak na 40 min dusit. Občas zamícháme, příp. podlijeme. Nakonec přidáme rozmačkaný česnek. Dosolíme, můžeme i lehce dosladit. Podáváme s rýží při slavnostnějších příležitostech.

Podobné recepty:

Francouzské kuře, Kuře na víně, Kuře po francouzsku, Kuře v rajčatové omáčce na víně se špagetami, Kuře na pivě