Klasická gulášová polévka

Potřebujeme:

250 gramů hovězího masa od péra, 100 gramů vepřového masa, sůl, 50 gramů másla, 30 gramů cibule, 50 gramů mouky, 80 gramů kořenové zeleniny, kmín, pepř, 250 gramů brambor, 2 rajčata nebo rajský protlak

Jak na to:

Hovězí a vepřové maso omyjeme, nakrájíme na kostičky a osolíme. Začneme vařit nakrájenou kořenovou zeleninu. V dalším hrnci na rozpáleném másle usmažíme do růžova nadrobno nakrájenou cibulku, do ní vložíme připravené maso, rajčata (nebo protlak) a chvíli dusíme. Po chvíli zaprášíme moukou, znovu chvilku podusíme, zamícháme, zalijeme trochou vývaru ze zeleniny a maso udusíme do měkka. Poté dolijeme zbytek zeleninového vývaru, vložíme do něj oloupané a na kostičky nakrájené brambory, kmín a trochu pepře. Polévku vaříme tak dlouho, až jsou brambory měkké.

Podobné recepty:

Zelňačka z gulášovky, Chilli polévka, Chilli polévka, Brokolicový krém pro batolata, Gulášová polévka s mletým masem