Perníková bábovka

4.5.2008
Potřebujeme:

1 hrnek mléka,1 a 1/2 hrnku polohrubé mouky,1/2 hrnku cukru,1/4 hrnku oleje,2 vejce,1 prášek do pečiva (POZOR: Kypřící prášek, ale do perníku!),špetka soli.

Jak na to:

Vše nasypeme dohromady a smácháme, nejlépe ručním šlehačem. Poté vylijeme do bábovkové formy (pokud máte kameninovou tak ještě vymazat). Já peču v horkovzdušné troubě na nižší příčce na 160°C po dobu 60 minut, během pečení neotvírejte troubu a uvidíte, že se povede. Prášek do perníku dodá bábovce úplně jinou chuť, navíc do ní můžete přimíchat čokoládu na vaření. Pokud máte doma jen klasiký prášek do pečiva, přidejte ještě vanilkový cukr.

Podobné recepty:

Majonézová bábovka, Šlehačková bábovka, Olejová bábovka, Bábovka z majonézy, Piškotová bábovka