Lívanečky podle nigelly lawson

Potřebujeme:

2 větší (nebo 3 menší) vejce, vanička tvarohu(250g), trošku nastrouhané kůry z chemicky neošetřenéhocitronu nebo pomeranče, vanilková esence( přírodní, ne chemie), 2PL cukru krupice, asi 5PL hladké mouky, 250g čerstvých jahod, hnědý cukr dle chuti, ocet balsamico, javorový sirup (nemusí být)

Jak na to:

Jahůdky si pokrájíme na kousky, zasypeme troškou hnědého cukru a zakápneme pár kapkami balsamico octa (ten je velice důležitý, dá jahodám fantastickou chuť!!!)Oddělíme si žloutky od bílků, přidáme k nim cukr krupici, kůru z citrusu, pár kapek vanilkové esence.Prošleháme - klidně jen lžící, žádné stroje nejsou potřeba.Potom přidáme vaničku tvarohu.Určitě nepoužívejte tvaroh kostku, balený ve stříbře.Zamícháme,přidáme hladkou mouku - bajvočko tak asi 5 lžic a hezky vymícháme.Bílky, které jsme měli stranou jen tak prošleháme vidličkou, zase bez strojů, stačí, když hezky zbělají, není potřeba dělat sníh.Přidáme k těstíčku a pěkně mícháme, aby se vše spojilo v hlaďounké těstíčko.Rozpálíme pánev - teflonovou a hezky bez tuku na sucho opékáme.Nezoufejte když budou lívanečky každý jiný. Na lívanečky nandáme jahůdky, kdo chce může pokapat ještě javovrovým sirupem.

Podobné recepty:

Šunkové lívanečky, Lívanečky s krémem, Lívance ze zákysu, Jahodové lívanečky, Lívanečky s jablky