Lívanečky s jablky
12.4.2011
2 vejce, 1 lžíce cukru, špetka soli, 1/4 l mléka, 200 g hladké mouky, lžička prášku do pečiva, 4 jablka, tuk na smažení, skořicový cukr
Jak na to:Vejce vyklepneme do misky, přidáme lžíci cukru a šlehačem vyšleháme do pěny. Střídavě přidáváme po lžících mouku s práškem do pečiva a mléko. Nakonec vmícháme nastrouhaná jablka (bez slupky). Vše dobře promícháme a na rozehřátém oleji v pánvi smažíme malé placičky - lívanečky po obou stranách. Přebytečný tuk vysajeme do ubrousku a hned obalujeme ve skořicovém cukru. Jsou dobré teplé i studené. Můžeme podávat jako hlavní jídlo k obědu nebo jako neobvyklý dezert.
Podobné recepty:Šunkové lívanečky, Lívanečky s krémem, Lívance ze zákysu, Lívance bez kynutí, Jahodové lívanečky