Babiččina zelenina

Potřebujeme:

2kg mrkve, 1kg cibule, 1kg kořenové petržele, 1kg celeru, 3-4 pórky(podle velikosti), petržel kudrnka, řapíkatý celer, listy libečku, sůl

Jak na to:

Je potřeba si dopředu připravit pořádně vymyté a suché zavařovací sklenice(cca 8-10ks). Čerstvou zeleninu důkladně očistíme a semeleme na masovém mlýnku(zkoušela jsem robotem, ale není to ono) Na 1kg mleté zeleniny připadne 15dkg soli. Do semleté zeleniny nasypeme sůl a co nejrychleji důkladně vše promýcháme. Musí se opravdu rychle, protože sůl rychle uvolňuje ze zeleniny šťávu. Pak už hotovou směs čistýma růkama důkladně pěchujeme do předem připravených sklenic. Plníme těsně pod okraj, kde se hrdlo zúžuje. Ještě to pak zasypu trohou soli, která udělá jakoby solné víčko. Takto naplněné sklenice jen zavíčkuji, buď víčkem přímo na sklenice nebo celofánem a gumičkou. Nesterilovat. Takto Vám vydří zelenina celý rok, máte jí neustále po ruce jak do polévky tak pod svíčkovou.

Podobné recepty:

Babiččina chuťovka, Babiččina vánočka, Vynikající zapékaná zelenina, Babiččina bábovka, Babiččina pohanka