Rybičková polévka

Potřebujeme:

½ - ¾ kg kořenové zeleniny v poměru cca 2 díly petržele na 1 díl celeru a 1 mrkve, 2 cibule, 4 PL másla, ½ kg masa z kapříka nebo jiného rybího masa, Muškát, sůl, pepř, (hrst kuskusu nebo spařených jáhel)Smažená houstička (kostičky) nebo krekry ve tvaru rybiček

Jak na to:

V 1,5 l osolené vody uvaříme rybí maso (netrvá to obvykle déle než 5 minut). Důkladně ho obereme, aby v něm nebyly kosti, a pokrájíme na kousky. Můžeme použít i filé.V hrnci na másle orestujeme nahrubo nakrájenou cibuli a když voní, přidáme nakrouhanou kořenovou zeleninu. Zalijeme rybím vývarem a zhruba 5 min vaříme bez pokličky. Ochutíme muškátem a pepřem, příp. ještě solí. Polévku přímo na vařiči dokonale rozmixujeme tyčovým mixerem dokrémova. Množstvím zeleniny by se měla polévka sama dostatečně zahustit. Pokud máme (např. ve vánoční polévce) rádi jikry, lze nyní do polévky zamíchat hrst kuskusu nebo jáhly – konzistencí je budou připomínat. Není to ale nutné (zvlášť menší děti mají raději polévku krémovou). Odstavíme, vmícháme maso a necháme ještě pár minut stát, aby se chutě prolnuly. Mezitím můžeme osmažit houstičku. Místo houstičky je možno servírovat se slanými krekrami ve tvaru rybiček, např. sezamovými. Lovit je z polévky, tomu žádný malý rybář neodolá.

Podobné recepty:

Rybičková pomazánka za 5 minut, Rybičková pomázanka, Vynikající rybičková pomazánka, Rybičková pomazánka s koprem, Jemná rybičková pomazánka