Jemná rybičková pomazánka

9.12.2010
Potřebujeme:

1 konzerva sardinek ve vl. šťávě,1 kousek měkkého sýra,1 střední cibule, 2 polévkové lžíce plnotučné hořčice, 2 okurky ve sladkokyselém nálevu, sůl, trochu pepře, 1 větší vařený brambor/nemusí být/, 1/2 kelímku bílého jogurtu, 1/2 kelímku majonézy light , 50 gr. másla

Jak na to:

Sardinky vyjmeme z konzervy- olej nepoužijeme, rozmačkáme vidličkou v misce. Okurky a cibuli, máslo,eventuelně i brambor/dáme-li ho/nastrouháme na jemném struhadle, přidáme ostatní suroviny a vše rozmícháme vidličkou nebo rozšleháme el. šlehačem. Pomazánku necháme vychladit.Pak mažeme na chlebíčky či chleba, dáme plátek vajíčka, uvařeného natvrdo a posypeme strouhaným eidamem či jiným trvdým sýrem dle chuti.

Podobné recepty:

Rybičková pomazánka za 5 minut, Rybičková pomázanka, Vynikající rybičková pomazánka, Tuňáková pomazánka s vajíčkem, Rybičková pomazánka s koprem