Kapr zapečený v sýrové omáčce
Potřebujeme:4 porce kapra, citron, 200 g žampionů, 1 lžíce másla, tuk na smažení, sůlOmáčka: 1/4 l sladké smetany, 2 vejce, 150 g strouhaného sýra
Jak na to:Nakrájené žampiony podusíme na lžíci másla doměkka. Mírně je osolíme. Porce masa dle možností vykostíme, pokapeme citronem, osolíme, omoučíme, smažíme na oleji dozlatova. Vejce rozšleháme ve smetaně a vmícháme sýr. Do zapékací misky či pekáče vložíme podušené žampiony, na ně osmaženou rybu, přelijeme omáčkou. V horké troubě zapečeme 10 - 15 minut.
Příloha:
brambory, zelenina
Kuře v sýrové omáčce, Kapr ve sladkokyselé omáčce, Zapečený plněný sýr s bílou plísní, Kapr po mlynářsku, Kapr na modro