Kapr zapečený v sýrové omáčce

3.11.2008
Potřebujeme:

4 porce kapra, citron, 200 g žampionů, 1 lžíce másla, tuk na smažení, sůlOmáčka: 1/4 l sladké smetany, 2 vejce, 150 g strouhaného sýra

Jak na to:

Nakrájené žampiony podusíme na lžíci másla doměkka. Mírně je osolíme. Porce masa dle možností vykostíme, pokapeme citronem, osolíme, omoučíme, smažíme na oleji dozlatova. Vejce rozšleháme ve smetaně a vmícháme sýr. Do zapékací misky či pekáče vložíme podušené žampiony, na ně osmaženou rybu, přelijeme omáčkou. V horké troubě zapečeme 10 - 15 minut.

Příloha:
brambory, zelenina

Podobné recepty:

Kuře v sýrové omáčce, Kapr ve sladkokyselé omáčce, Zapečený plněný sýr s bílou plísní, Kapr po mlynářsku, Kapr na modro